Voor wie?

Wil je over je leven schrijven? En doe je dat graag op een prachtig landgoed tussen de aardbeienbedden en de stokbonen?Dan is deze cursus geknipt voor jou. Voor beginners en gevorderden.


Hoe?

Ik reik schrijfoefeningen aan om je op gang te helpen. Dit kunnen associaties zijn, dromen, tekeningen, foto’s of herinneringen. Thuis maak je het verhaal af. Iedere bijeenkomst werken we met een thema, zoals je eerste verliefdheid, de vakanties van vroeger of een ommekeer in je leven. Ik geef tips en ondersteuning bij het schrijven.


Wanneer?

Zes bijeenkomsten van 2½ uur. Start: vrijdag 5 juli van 10.00 uur tot 12.30 uur (ook om uit te proberen). Daarna vijf vrijdagochtenden van 10.00 uur tot 12.30 uur op 19 juli, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus en 30 augustus. We sluiten af met een heerlijke picknick.


Waar?

De biologische tuinderij van Landgoed Eyckenstein, Dorpsweg 264 in Maartensdijk. Een prachtige en stille plek aan de bosrand.  Bij mooi weer schrijven we onder de bomen; bij regen in de sfeervolle Oranjerie.


Waarom?

Schrijven over je leven geeft vaak rust, berusting en betekenis aan je leven. Soms ontdek je rode draden in de wirwar van je bestaan. Bovendien is het leuk om je lotgevallen na te laten aan je kinderen en kleinkinderen.


Wie ben ik?

Ik ben Elly Rijnbeek, journalist en tekstschrijver. De laatste jaren verdiep ik mij in levensverhalen. Ik beschreef het levensverhaal van mijn ouders in het boek Dun IJs. Ik tekende levensverhalen op van ouderen.

Ik heb een cursus ‘autobiografisch schrijven’ gevolgd aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en bij José Franssen. Haar boek ‘In mijn koffer op zolder’ is mijn inspiratiebron bij deze cursus. Met mijn journalistieke achtergrond kan ik bovendien taalkundige tips geven om verhalen boeiend en vloeiend te maken.


De Kosten

180 euro voor 6 bijeenkomsten van 2½ uur (inclusief BTW, koffie en thee). Graag over te maken op rek.nr. NL33 ASNB 0707 2303 81 t.n.v. P.M.W. Rijnbeek onder vermelding ‘zomercursus Eyckenstein’.


Aanmelden:

Mail: ellyrijnbeek@gmail.com

Telefoon: 06 2745 7980

 

Schrijven op tuinderij Eyckenstein

foto: Henk vd Bunt

Schrijfliefhebber?

Kijk ook eens op

www.schrijvenonline.org